fbpx

Twijfel jij of je een nieuwe baan wil? Een carrièreswitch wil maken? Iets voor jezelf wil beginnen? Niet doen! Er zijn zó veel redenen om bij je huidige werkgever te blijven werken. Na het lezen van deze blog ben jij overtuigd van wat je wil. Lees hier 10 redenen waarom je bij je huidige werkgever moet blijven.

1. Je bent on-mis-baar.

Niemand kan jouw plek vervangen als je weg zou gaan. Eigenlijk kan je het helemaal niet maken tegenover je collega’s. Je bent degene met de meeste kennis en meeste ervaring. Ze hebben je gewoon nodig: je bent onvervangbaar. Als jij weg zou gaan, stopt het bedrijf met draaien, staat het faillissement praktisch voor de deur. Zo simpel is het. Kan je echt niet maken.

2. Plezier in je werk is een fabeltje.

Nee, je vindt je werk niet leuk, maarja wie wel? Werk is nou eenmaal niet bedoeld om leuk te zijn, we doen het er maar mee. Je kent genoeg voorbeelden van mensen die hun werk niet leuk vonden, en het toch altijd hebben gedaan. Dat is nou eenmaal je verantwoordelijkheid. Dat er mensen zijn die doen alsof ze hun werk leuk vinden, dat is gewoon een grote poppenkast.

3. Salaris boven alles.

Ja, als je nou iets zou gaan doen wat je écht leuk vindt, dan verdien je echt een stuk minder. En ja, geld gaat nou eenmaal boven alles. Anders kom je misschien niet rond, niet met je huidige huis en auto en vakantieplannen, dan kan je niet meer zo luxe leven, minder mooie spullen kopen… Geld bepaalt uiteindelijk je succes. Als je nou nog even wat harder werkt voor die bonus, doe je het tenminste nog ergens voor. Je moet echt geen geld inleveren hoor, dan zou je pas falen.

4. Dan heb je voor niks gestudeerd.

Als je nu gaat doen wat je leuk lijkt, dan kan je net zo goed je diploma verbranden. Heb je nou al die jaren tijd en moeite gestoken in iets waar je niet eens een goeie baan uit hebt kunnen halen? Je hebt je door je opleiding geworsteld, dus je worstelt je ook wel door tot je pensioen!

5. Misschien groei je verder naar iets leukers.

Je bent bij je werkgever om een tactische reden, want misschien brengt deze baan je wel bij die echte droombaan. Iedereen moet onderaan beginnen, toch? Je kan nou eenmaal niet meteen op de plek zitten waar je wil komen. Als je nu even alle motivatie uit je tenen haalt voor deze baan, kom je uiteindelijk misschien wel bij een baan waar je niet uitgeput van thuiskomt.

7. Je hebt leuke collega’s.

Je moet eerlijk zeggen: de sfeer op je werk is prima. De meeste tijd dan natuurlijk. Je weet niet wat je straks voor collega’s krijgt, je moet iedereen weer opnieuw leren kennen, je moet jezelf weer opnieuw gaan bewijzen tegenover iedereen… Voordat je straks weer van je lunch kan genieten, ben je weer een paar weken verder. Tot die tijd blijft het elke keer weer namen oefenen en handjes schudden.

8. Mensen zeggen dat je het beste….

Mensen geven je graag advies en zeggen een hele hoop. En dan bedoel je echt mensen die het beste met je voort hebben. Je ouders, bijvoorbeeld. En hun wil je echt niet teleurstellen. Als je nou meteen weg zou gaan wanneer je dat wil, dan vinden ze dat je het te snel hebt opgegeven. Wat heb je nou altijd van ze geleerd? Nooit opgeven! Hard werken wordt beloond! Leuk werk? Vind maar een hobby!

9. De stap is te groot.

Als je naar je hart luistert, en dat doe je af en toe, dan weet je eigenlijk precies wat je wil. Maar de stap is ontiegelijk groot. Als je die zou zetten, kom je gewoon in een spagaat terecht. Hoe kan je nou van het ene uiterste naar het andere uiterste gaan? Ben je daar wel op voorbereid? Hoe weet je nou dat je het gaat maken? Als je iets doet wat je ontzettend leuk vindt en waar je ook nog goed in bent? Waar je energie van krijgt? Iets waar je al jaren van droomt en waar je zo ongeveer alles voor over hebt? Wat zijn de kansen nou dat je daar in slaagt?

10. Het kost de minste energie.

Eigenlijk is dit de belangrijkste reden om op je plek te blijven. Omdat solliciteren zoveel energie kost en je daar helemaal geen zin in hebt. Je CV ondertussen veel te ver achterloopt en je niet goed bent in brieven schrijven. Als je thuis komt wil je eigenlijk alleen maar slapen. Je kijkt het gewoon nog even aan. Als je straks ineens meer energie hebt, of je wint de lotto, ja dan weet je het wel… Maar het zelf doen? Een paar dagen vrij nemen om hier tijd voor te maken? Om die sprankel in je ogen terug te halen? Dat is het ook weer niet waard.

Soms is het heel lastig om verandering teweeg te brengen, om te gaan voor wat je graag wil. Maar toch brengt het je zó veel op als je dit doet. Dat is het dubbel en dwars waard. Onthou, dat als je graag verandering wil, je ook daadwerkelijk iets anders moet doen. Wil je helemaal geen verandering? Dan zit je precies op de juiste plek! Geniet er van!

Wat is de reden dat jij bij je werkgever blijft? Reageer hieronder!

In het Goalscafe kom je tot nieuwe inzichten. Wil jij hier meer over weten? Lees hier meer.