fbpx

Ik coach je via whatsapp. Lekker modern, vanuit je eigen omgeving, zodat je vrij kunt praten. Wat gaan we precies doen?

 

Stap 1: Kennismaken (vrijblijvend)

In het eerste gesprek leren we elkaar gewoon even kennen. Ik sluit mijn coaching graag aan op wat voor jóu specifiek werkt. Ik wil graag weten waarom je je hebt aangemeld en wat je hoopt te bereiken. Daarnaast zal ik je vertellen wat je precies van mij kunt verwachten. In het eerste gesprek maak ik een inschatting van het aantal gesprekken dat we voeren. Ben je enthousiast, dan stuur ik je een betaallink voor de eerste sessies en plannen we de gesprekken in. Gaat het om loopbaancoaching, dan kun je uitgaan van ca. 5 sessies, verspreid over ca. 5 weken.

Stap 2: Let’s start! De eerste stap

Samen hebben we een doel gezet voor het traject. We bekijken de afstand tot het doel dat je hebt en maken deze zo concreet mogelijk. Welke tussenstappen zijn er, en wat is het allereerste stapje dat je daar nu al voor kunt zetten? Misschien lijkt je doel nog heel ver weg, maar de éérste stap brengt je in beweging (of juist in rust). Laten we die dan zo snel mogelijk zetten! 

Stap 3: Een persoonlijk plan

Je hebt de eerste stap bepaald. In het volgende gesprek, bespreken we hoe dit is gegaan. Wat ging er goed? Wat neem je hiervan mee? Zo bedenken we steeds een nieuwe stap. We maken dus samen een persoonlijk plan waar jij gemotiveerd van wordt.

Stap 4: Evaluatie

Aan het einde van het traject nemen we tijd om terug te blikken op jouw doelen. Ben je tevreden met je voortgang? Wat is er allemaal gebeurd? We nemen rustig de tijd om dit te bespreken. Heb je een beloning voor jezelf bedacht, bij het behalen van je doel? Ga het vieren! Wil je nog wat extra sessies? Geen probleem. Ik stuur je gewoon opnieuw een linkje en we plannen deze in.

Het verschil tussen klagen en delen

Ik zag het toevallig net voorbij komen op Social Media, een post in de trant van “stop met klagen en doe er wat aan”. Dit triggerde mij. Aan de ene kant vind ik dat klagen je weinig oplevert. Ik hou er zelf niet van om het idee te hebben dat ik klaag, en ik hou er ook...

Wat is er met me aan de hand? Heb ik stress ofzo?

Soms weet ik even echt niet wat ik nou met mezelf aan moet. Nu is zo’n moment. Dan zit ik in een hele kinderachtige “fuck my life”-vibe, terwijl ik heb er niet eens reden toe heb. Niks is goed, netflix staat vol met stomme series en films, de bank zit niet lekker,...

Kan je goed bluffen, dan kan je goed carrière maken.

Mijn hele schoolcarrière ben ik fluitend doorgegaan. Onderuit gezakt in de les, maar 8en op mijn rapport. Maar in mijn carrière merk ik dat het anders gaat. In een vergadering zitten zonder notitieblokje en goede klantbeoordelingen krijgen kost me nu ineens de kop....

Hoe ik deze week werd gedwongen om knopen door te hakken

Ik begon me echt aan mezelf te irriteren, omdat ik al maanden liep te verkondigen dat ‘ik eigenlijk meer wil gaan sporten‘, en ‘ik een andere baan ga zoeken‘... Terwijl ik nog steeds niet had gekozen welke sport ik dan ging doen of op welke baan ik dan moest...

Vast contract of einde contract? Ik hoorde het deze week…

Mijn teamleider roept mij bij zich, en met enige spanning loop ik achter haar aan. Ze moet me óf een vast contract bieden, óf ik heb over 1,5 maand geen werk meer. Het duurde me al iets te lang dus ik ben maar vast begonnen met rondkijken, en ik merkte dat ik...

Werkplezier: Hoe Beyonce mij leerde dat werk leuk is

Beyonce is mijn held. Ik ben een verschrikkelijke fan. Ik was heel lang in ontkenning - want: keeping my cool - dus ik ben dit jaar pas voor het eerst naar een concert geweest. Maar eigenlijk ken ik al haar liedjes, heb ik al haar mini docu's gezien op YouTube en -...

Pleasen: Waarom alles maar begrijpen je niet verder brengt. Snap je?

Ik moet ervoor waken. Ook al heb ik het eerder geleerd, er komt altijd een moment waarop ik mezelf opnieuw tegenkom. Mijn grootste uitdaging? Stoppen met alles van iedereen begrijpen. Stoppen met voor anderen nadenken en gewoon voor mijzelf denken. Stilstaan bij wat...

Vandaag voor het eerst een online coachgesprek gehad. Het was heel verhelderend. Tesse, je stelt mooie vragen, dat schept orde in mijn hoofd. Het chatten is een mooi manier. Verre van klinisch, waardoor het laagdrempelig is en dus ook effectief! Komtom, handige manier van werken en inhoudelijk een fijn gesprek!

Petra

Vorige week mijn eerste online coachgesprek gehad. Het was erg fijn om het op deze manier te doen. Laagdrempelig en toch voelt het persoonlijk aan. Makkelijke manier om je ‘ei’ kwijt te kunnen. De vragen waren scherp en verhelderend en aan het einde van het gesprek een lijstje met to-do’s om erachter te komen wat IK leuk vind om te doen later :).

Britta