Voor wie?

Milley is er voor alle Millenials. Dat betekent: iedereen die tussen 1980 en 2000 is geboren. Een veelvoorkomend dilemma voor onze generatie betreft de zogenaamde “Quarter Life Crisis”: het niet weten wat je nou eigenlijk wil.

De Quarter Life Crisis

De Quarter Life Crisis komt voort uit het gevoel dat je ondertussen wel zou moeten weten wat je wil en waar je heen wil gaan. Dit kan betrekking hebben op je werk, een opleiding, maar ook andere keuzes zoals je woonplek, reizen, het wel of niet settelen, of je klaar bent voor de volgende stap in je relatie, je band met je familie, enzovoort. We zijn allemaal volwassen, maar we hebben echt nog niet al onze zaakjes op orde of alles bereikt wat we hadden verwacht te bereiken. We houden er niet van om over onze leeftijd te praten, omdat we altijd jong willen blijven en onszelf hebben opgelegd om iets voor elkaar te krijgen vóór een bepaalde leeftijd. We zijn niet tevreden met het punt waar we nu staan in ons leven maar we streven naar het beste voor onszelf en steken daarvoor graag onze handen uit de mouwen!

Waarom is dit typisch iets voor onze generatie?

De hoeveelheid aan keuzes die wij hebben, en de kansen die we krijgen om onze dromen na te gaan, geven ons een verantwoordelijkheid voor ons eigen geluk en daarmee ook een hoop keuzestress. Terwijl onze (groot)ouders alleen de keuze hadden tussen een jongensschool en een meisjesschool, staan voor ons alle opties open. Er zijn letterlijk duizenden opleidingen in Nederland waaruit wij kunnen kiezen, en daarnaast hebben we ook meer mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. Hoe kun je nou ooit zeker over je keuze zijn als er zoveel opties zijn?

Wat kun je nou doen?

Mocht je nou precies snappen waar de Quarter Life Crisis over gaat, dan ben je eigenlijk al heel bewust van wat jij wil, namelijk: Weten wat je wil. De nummer 1 regel in zelf-motivatie is het bedenken van stappen die klein genoeg zijn om deze gemakkelijk te behalen. Zodra je merkt dat je echt al onderweg bent naar je doel, zal je merken dat je het steeds leuker gaat vinden om hier mee bezig te zijn. Dus: welke eerste stap kan jij zetten om erachter te komen wat je wil?

Wil jij hier graag samen mee aan de slag en heb je het lef om deze stap te zetten? Dan ben ik er voor je. Weet je nog niet zeker of je hulp nodig hebt, maar wil je graag wat meer lezen? Lees dan eens mijn blogs en volg mij op  fb en  linkedin.