Whatsapp coaching: Wat is het en waarom is het zo’n succes?

Whatsapp coaching is dé nieuwe manier van coaching die helemaal aansluit bij de huidige trends. E-learning, E-health, online programma’s… Je ontkomt er haast niet meer aan. In de gezondheidszorg, in het onderwijs, in GGZ-instellingen, overal wordt gewerkt met online hulp. Het komt er op neer dat je elkaar digitaal vindt, in plaats van face 2 face. Niet zo gek, gezien we allemaal online te vinden zijn. In het geval van whatsapp coaching betekent het dus dat je elkaar appt in plaats van spreekt. Hoe werkt het en waarom is dit zo’n succes?

Hoe werkt whatsapp coaching?

Je spreekt je coach via whatsapp, zoals je anders ook met je coach zou spreken. Je kiest van tevoren je coaching pakket, en vervolgens maak je een afspraak voor het eerste gesprek. Je bent op het afgesproken moment tegelijk online en je coach begint het gesprek! Je spreekt je coach alleen tijdens de afgesproken sessies.

Wat zijn de voordelen van whatsapp coaching?

Er zijn veel voordelen van whatsapp coaching. Doordat je meer durft te vertellen, wat langer kunt nadenken en alles dubbel verwerkt, zul je merken dat je veel sneller vooruitgang ziet. Maar er zijn nog veel meer voordelen. Ik soms de belangrijkste voordelen voor je op:

  1. Je hebt tijd om na te denken over je antwoorden;
  2. Je kunt over alles vrij praten;
  3. Je kunt het vanaf elke plek doen: op de bank, aan het zwembad, in het park, op kantoor, noem maar op;
  4. Je verwerkt alles dubbel doordat je er niet alleen over nadenkt, maar het ook opschrijft;
  5. Je kunt alle gesprekken nog teruglezen! Lees eens terug wat je eerder al hebt besproken op het moment dat je weer in dezelfde valkuil dreigt te trappen;
  6. Je bespaart reistijd;
  7. Je bespaart kosten voor het reizen en de locatie;
  8. Korte afspraken zijn geen probleem;
  9. Je kunt vaker contact hebben waardoor je je focus houdt;
  10. Je ziet hoe snel je vooruit gaat!  Vergelijk je laatste gesprek met je eerste en zie hoever je al bent gekomen.

Is whatsapp coaching niet onpersoonlijk?

Whatsapp gesprekken zijn vaak helemaal niet onpersoonlijk. Heb jij niet soms je grootste geheimen met je vrienden gedeeld via whatsapp? Of juist met mensen die je niet echt kende? Voelde dat niet chill? Appen geeft je juist de ruimte om alles te kunnen delen zonder schaamte. Je leert elkaar hartstikke goed kennen zo.

Ja, ik wil graag whatsapp coaching.

Lees hier welke pakketten er zijn.

Lees hier meer over de inhoud van de coaching.